diumenge, 4 de desembre del 2016

BLOQUEJAR TREBALLS DE TRICOT

BLOQUEIG-BLOQUEAR-BLOCKING


Tot un descobriment la tècnica del bloqueig de treballs de tricot. Ideal per a treballs fets a punt calat. La peça queda molt millor que planxada, sense perdre el tacte suau de la llana. 

S'ha de tenir en compte que s'ha de fer abans de cosir les peces.

Utilitzant les paraules de bloqueig o bloquear combinades amb les paraules de tricot a les xarxes vos sortiran tot tipus de tutorials i videos on s'explica molt bé com fer-ho, però és a les pàgines en angles on hi he trobat millors resultats (blocking knitted pieces)

Es pot resumir la tècnica en 5 punts:
1 . Ficar la peça dins aigua freda amb  just una gota de detergent per llana. Deixar en aigua el temps just fins que estigui ben mullada del tot.
2. Utilitzant una tovallola grossa, posar la peça a sobre i enrotllar, aixì s'aixuga una mica. Prohibit retorçar la peça. Tot s'ha de fer amb molta cura. 
3. Encara mullada, estirar damunt una superfície on hi poguem clavar agulles. 
4. Posar agulles (moltes) per tot el treball, deixant la peça ben estirada. Vigilar que quedin les mateixes mides per tot arreu.
5. Deixar aixugar amb les agulles posades el temps que faci falta, sense tenir presa. Potser seran dos dies, potser més, depen de cada treball.






Ara només queda cosir, en una altre post ja vos mostraré com queda.


Bona setmana!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...